Stevia sötningsmedel ger alla chans att njuta av godis
Jag startar med Stevia sötningsmedel för att så mycket människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar bra – men kostar då tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag inte har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och har växtvarianter som ger en god sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa företag är.
Resultatet utav detta är att 98Procent av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.
Den som vill smaka en premium kvalite Stevia kan köpa Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är toppen för alla målgrupper som vill avstyra kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater alternativt ett litet antal som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett mycket bra val för den som inte vill ge upp godis men gärna undviker alla de dåliga påföljderna som kolhydrater för med sej. Att vilja hålla sig ifrån kolhydrater är vanligt och dyker upp ur fler än en anledning.
Sockersjuka är en sjukdom som i själva verket består av många annorlunda varianter, men framförallt av ett par olika typer som lätt egentligen heter typ 1 och art 2 sockersjuka. Det latinska namnet för diabetes är sockersjuka mellitus som betyder något i stil med «det som går igenom med smak av honung». Förr kallade man sockersjuka för sockersjuka, ett term som somliga ännu använder sig av även man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Det som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig kolhydrater med vettig distribution och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sig då trött, törstig och börjar dofta aceton. Man håller också kvickt dra ner i vikt. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 sockersjuka så är man det för resten av livet samt får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det vanligtvis inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång samt kanhända medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med kolhydrater då en insulinkänslig kropp inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det innebära såklart inte att man vill sluta förtära godis samt idag finns det alternativ för alla. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötmedel. Stevia är mycket sött – ca 300 gånger sötare än strösocker, så blott väldigt en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man antagligen vill gå ned i vikt, eller ta bättre hand som sina tänder. Samtliga känner till ju vilken dålig effekt kolhydrater har på våra garnityr. För vår form gör kolhydrater heller inga direkta under och det blir allt vanligare att man utesluter inte blott socker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett läge som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets jobb. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt enormt effektiv, men det gäller att man får i sej nog med fett samt äggviteämne för att idas med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötningsmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötningsmedel är sötmedel utan kolhydrater – eller med väldigt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, alternativt kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en aktuell metod för att gå dra ned i kilon samt har för många blivit en livsstilsdiet alldenstund de anser att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man håller på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst helt vilket är svårt, men man får absolut maximum erövra 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i regel äta fritt av proteiner samt fett för att stilla hunger samt mätta kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, makaroner, ris, frukt, flera vegetabilier samt rotfrukter, godis m. m. Allt som kan omvandlas till kolhydrater i kroppen är förbjudet. Det man får förtära är rent fett som i smör, grädde och fläsk, därtill protein som man främst finner i kött samt ägg. Det kan kännas motsägelsefullt att förtära bacon till frukost när man vill gå ner i kilon, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.
Leave A Comment
You must be logged in to post a comment.